Η Κρίστι Παληού και Γιούλα Παπαζήση αποφάσισαν να ταχθούν µε τους αδικηµένους της υπόθεσης, θεωρώντας πως η σύγχρονη κτηνοτροφία διαθέτει τις λύσεις και τη δυναµική ώστε να αλλάξει τις ισορροπίες στην ζώνη γάλακτος.Οι δύο γυναίκες µε πτυχία από το Πολυτεχνείο, σπουδές στις ΗΠΑ και καριέρα στον κλάδο των µηχανικών δεν είχαν κανένα αγροτικό υπόβαθρο πριν το 2012, οπότε η κρίση της οικοδοµής τις έκανε να αναλογιστούν την πρωτογενή παραγωγή ως πεδίο επιχειρηµατικής δραστηριότητας. Σήµερα διαχειρίζονται µια κερδοφόρα πρότυπη φάρµα στο χωριό Μάνεση κοντά στο Ναύπλιο µε 1.200 προβατίνες, αρνάδες που έρχονται από πίσω και κριάρια. Συνολικά 1.700 ζώα, µε τα πιο επιµελώς βελτιωµένα χαρακτηριστικά που µπορεί να βρει κάποιος στην ελληνική αγορά.
«Το γάλα, σκεφτόµασταν τότε κάπως απλοϊκά, δεν χάνει την αξία του σε µια οικονοµική και ανθρωπιστική κρίση», λέει η κα. Παληού, αφηγούµενη την ιστορία της Φάρµας Όις. Φυσικά η κρίση του γάλακτος το 2016 έκανε τις δύο γυναίκες να επανεξετάσουν το αρχικό ερέθισµα και να δώσουν νέες απαντήσεις.
«Μια φάρµα στην Ελλάδα πρέπει να εκµεταλλεύεται ή δυνατόν και την τρίχα του ζώου. Θα πρέπει να βελτιώνει διαρκώς τις αποδόσεις. Με 250 κιλά γάλα στήσιµο, η εκµετάλλευση είναι ζηµιογόνα. Θα πρέπει να ακολουθείς τις τάσεις στην αγορά, να αναζητάς ειδικές γνώσεις, να επενδύεις στην τεχνολογία και στις βελτιωµένες φυλές, να αναλογιστείς τη µεταποίηση» µας λέει.