Ο ξηρός καρπός που καίει το λίπος και μειώνει την πίεση

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nutrients» το φιστίκι, φαίνεται όχι απλά να «καίει» το λίπος, αλλά και να μειώνει την πίεση.

Στο πλαίσιο της έρευνας, πραγματοποιήθηκε πείραμα, με 100 εθελοντές, όπου οι μισοί από αυτούς κατανάλωναν περίπου 42 γραμμάρια φιστικιών την ημέρα για τέσσερις μήνες. Επίσης, οι συμμετέχοντες στο πείραμα αύξησαν, επίσης, τη σωματική τους δραστηριότητα και έλαβαν συμβουλές για την απώλεια βάρους σε σχέση με τη διατροφή και τη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όλοι έχασαν περίπου το 5% του σωματικού τους βάρους και μείωσαν σημαντικά τη μέση και τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ). Ωστόσο, η ομάδα που έτρωγε φιστίκια είχε και πτώση και της αρτηριακής πίεσης και όχι μόνο αυτό.

 

Η «ομάδα των φιστικιών» -αν μπορούμε να του πούμε έτσι- είχε υψηλότερες συγκεντρώσεις άλφα-καροτενίου, βήτα-καροτενίου και λουτεΐνης σε σχέση με την ομάδα, που δεν κατανάλωνε φυστίκια. Επίσης, η κατανάλωση φιστικιών συσχετίστηκε με την αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών και την μειωμένη κατανάλωση γλυκών.

Φαίνεται, ακόμη πως η τακτική κατανάλωση φιστικιών σχετίζεται με την απώλεια βάρους. Τέλος, πέρα από την έρευνα γνωρίζουμε φυσικά πως τα φιστίκια είναι εξαιρετικές πηγές 2 βιταμινών του συμπλέγματος Β, της νιασίνης και του φυλλικού οξέος. Τα φιστίκια εμπεριέχουν φυτικές στερόλες, ουσίες που, σε υψηλά ποσά, συμβάλλουν στη μείωση της απορρόφησης της χοληστερόλης.

Βρείτε ελληνικά φυστίκια εδώ: bit.ly/3nyT2BJ

Πηγή: www.olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Women Associations-Γυναικών Συνεργασία ΚΟΙΝΣΕΠ