Το όνειρο & ο χρόνος

Με αφορμή την νίκη της Ειρήνης Τζώρτζογλου στο βρετανικό Masterchef 2019 και κύριως τα χαρακτηριστικά και τα μυνήματα αυτής της νίκης, δημιουργήθηκε αυτός ο τίτλος. Αρχικά η Ειρήνη Τζωρτζόγλου είναι 61 ετών, συνταξιούχος τραπεζικός με καταγωγή από την μαγευτική Κρήτη. Ενθουσίασε τους κριτές με το μένου τριών πιάτων που έφτιαξε στον τελικό. Ένα μενού επηρεασμένο από την ελληνική γαστρονομία με πολλές σύγχρονες πινελιές της ευρωπαικής μαγειρικής και πληθώρα διαφορετικών υλικών.

Η μαγειρική είναι το χόμπυ της, προφανώς αρκετά χρόνια και τώρα στα 61 της βρέθηκε να ζει το δικό της όνειρο και να αναγνωρίζετε. Ένα λογικό συμπέρασμα από αυτή την ιστορία είναι ότι ο χρόνος στα όνειρα του καθενός και της καθεμιας είναι σχετικός, οι ευκαιρίες όμως είναι συγκεκριμένες σχεδόν πάντα.

Όσο περνάνε τα χρόνια στη ζωή ενός ανθρώπου, σκέφτετε ότι δεν έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, αυτή η σκέψη βέβαια καταλήγει στο να χάνει πολλές ευκαιρίες και να μοιρολατρεί. Η αλήθεια είναι ότι σπάνια ακούς τέτοιες επιτυχημένες ιστορίες άρα γιατί να θεωρείς ότι θα συμβεί και σε σένα κάποια στιγμή.

Από την μια μεριά αυτό είναι ένα λογικό επιχείρημα, από την άλλη πότε τελειώνει ο χρόνος για να τελειώσουν οι προσπάθειές για το όνειρο σου. Υπάρχρει πολύς χρόνος και πολλές ευκαιρίες με άπειρες προσπαθειές.

Εξαιρετικά θετικό του μύνημα αλλά η καθημερινότητα είναι τελείως διαφορετική τις περισσότερες φορές. Έκει είναι και το θέμα, που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να διαβαζείς τέτοιες ιστορίες στα περιοδικά και στο διαδίκτυο. Έχω την εντύπωση ότι και οι πρωταγωνιστές αυτών των ιστοριών, αυτό έκαναν πριν γίνουν ολοσέλιδα.

Το όνειρο δεν αναζητεί χρόνο, πίστη και προσπάθεια αναζητεί για να γίνει πραγματοποιήσιμο. Αν χαθεί η πίστη και δεν υπάρχει προσπάθεια δεν υπάρχει όνειρο, δεν υπάρχει εξέλιξη απλά υπήρχαν κάποτε κάποια λόγια.

Σίγουρα η προσπάθεια είναι άεναη αλλά ακόμα υπάρχει χρόνος. Σε κάποιους ανθρώπους εκεί έξω τελείωσε ο χρόνος …….

Επέιδη ακόμα δεν έχει τελειώσει ο χρόνος σου αξιοποίησε τον για να πραγματοποιήσει το όνειρό σου!!!!

Αφιερωμένο στην Ιωάννα
ΜΑΡΙΑ Π. ΚΛΕΠΕΤΟΥΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Women Associations-Γυναικών Συνεργασία ΚΟΙΝΣΕΠ